آشنایی با تایم فریم ها
توی این مقاله می خواهیم در رابطه با انواع تایم فریم ها و نحوه انتخاب آن ها صحبت کنیم، پس با ما همراه باشید.
تایم فریم ها مبحثی مهم در تحلیل تکنیکال و حتی تحلیل بنیادی به شمار می روند. با این حال خیلی از افراد به این مقوله توجهی نشان نمی دهند و با یک تایم فریم به صورت پیشفرض تحلیل ها را انجام می دهند. در صورتی که با تحلیل در تایم فریم های دیگر تحلیل به واقعیت نزدیک ترمی شود و طبیعتا ریسک تحلیل پایین می آید.
تایم فریم یا قاب زمانی یا بازه زمانی یا فاصله زمانی در واقع بخشی از زمان است که تحلیلگر بررسی و تحلیل های خود را در آن انجام می دهد.
حالا ممکن است این بازه تحلیل چند ساله ، چند ماهه، چند روزه، چند ساعته و یا حتی چند دقیقه ای باشد.
بنابراین تحلیلگر ابتدا پیش از تحلیل باید تعیین کند که در چه بازه ای از زمان قرار است تحلیل خود را انجام دهد. معمولا در تحلیل بنیادی که تحلیلگر دید بلند مدت دارد تایم فریم یا بازه زمانی بلندی را در نظرمی گیرد اما در تحلیل تکنیکال همه ی تایم فریم ها از جمله کوتاه مدت استفاده می شود.
گفته می شود تایم فریم های کوتاه مدت (مثلا در حد دقیقه و ساعتی) بیشتر توسط مبتدی ها و افرادی که مایلند به سرعت سود کنند انتخاب می شود و احتمال خطا و اشتباه هم تقریبا بالاست اما ازطرفی احتمال سود از نوسانات هم وجود دارد. خطوط حمایت و مقاومت در تایم فریم های بلند تر مهم ترند چرا که هرچه بازه زمانی بزرگترمی شود وضعیت پایدار تر می شود. و پیش بینی روند واقعی تر است. (خطاها پوشانده میشوند)
در نرم افزار های مختلف تحلیل تکنیکال انواع تایم فریم ها از یک دقیقه تا چند ماهه برای تحلیل گر قابل تنظیم است.
چه تایم فریمی را برای تحلیل انتخاب کنیم؟
برای پاسخ به این سوال می بایست به سوالات دیگری پاسخ داد.
مثلا اینکه رویکرد شما در بازار بورس به چه شکل است؟ تریدری هستید که سود با سرمایه کوتاه مدت رو می پسندید؟ یا اینکه علاقمندید در دراز مدت سود قابل توجهی رو کسب کنید؟ اصلا چقدر سرمایه دارید؟ چقدر اهل تحلیل هستید و اصلا چقدر زمان برای تحلیل دارید؟آیا صرفا برای دست گرمی معاملات بورسی را انجام می دهید ؟یا علاقه مندید به صورت حرفه ای عمل کنید؟استراتژی کلی شما برای معاملات چیست؟ریسک شما چقدر است؟آیا قصد خرید پله ای دارید؟
خب پس متوجه شدیم انتخاب بازه زمانی تا حدود زیادی به روحیه، استراتژی و صبر معامله گر بستگی دارد.
اگر اهل سرمایه گذاری بلند مدت با سرمایه خوب و صبر هستید می توانید بازه زمانی های بلند رو انتخاب کنید.
اما اگر سرمایه چندانی ندارید وهم چنین صبر زیادی ندارید می توانید تحلیل های خود را در زمان های کوتاه تری انجام دهید.
البته یک نکته مهم در اینجا وجود و آن اینکه بهتر است یک سهام را در چند تایم فریم بررسی کنید تا بتوانید در مورد روند واقعی تر تصمیم بگیرید.
انواع تایم فریم ها در تحلیل تکنیکال
- یک دقیقه یا M1
- ۵ دقیقه یا M5
- ۱۵ دقیقه یا M15
- ۳۰ دقیقه یا M30
- ۱ ساعت یا H1
- ۴ ساعت یا H4
- ۱ روز یا Daily
- ۱ هفته یا Weekly
- ۱ ماه یا Monthly
از تایم فریم های طولانی تر برای تحلیل بنیادی استفاده می کنیم.
دیدگاهها (0)