ایزی سیگنال | بورس،فارکس،ارزهای دیجیتال،دلار

سبد گردانی

سبد گردانی چیست؟

در این مقاله، مفهوم سبد گردانی یا پرتفوی را برای شما همراهان در حد آشنایی شرح می دهیم با ما همراه باشید.

می دانیم که بازارهای مالی از جمله بازار بورس همواره با ریسک همراه است و اگر سرمایه گذار سرمایه خودش را تنها روی یک یا دو نماد سرمایه گذاری کند و چنانچه آن نماد با ضرر همراه باشد، این ضرر روی تمامی سرمایه، سرمایه گذار تعریف می شود، برای مثال اگرسرمایه گذار صد میلیون تومان روی یک نماد سرمایه گذاری کند و بیست درصد ضرر کند، بدیهی است که بیست میلیون تومان را از دست می دهد، حال اگر تنها ده میلیون روی همان نهاد سرمایه گذاری کند و باقی سرمایه خودش را روی دیگر نمادها سرمایه گذاری کند چه اتفاقی می افتد؟ حال به صراحت نمی توان گفت که فرد بیست میلیون تومان ضرر می کند، بلکه حداقل دو میلیون تومان ضرر می کند و میزان سود و زیان سرمایه روی دیگر نماد ها پخش می شود. این گونه ریسک پایین می آید.

پس با این مثال متوجه شدیم که سبد گردانی مجموعه ای از دارایی ها یا سهام ها است که در قالب (اصطلاحا ) سبد با هدف سرمایه گذاری قرار می گیرد. به زبان ساده سرمایه گذار سرمایه خودش را به جای یک سهام روی چند سهام قرار می دهد.

سبدگردان کیست؟

سبد گردان طرف حقوقی است که در قالب قراردادی مشخص و به منظور کسب انتفاع، به چینش سهام و خرید و فروش آن برای سرمایه‌گذار می‌پردازد.

به عبارت دیگر سرمایه گذار به سبد گردان وکالت خرید و فروش سهام ها به انتخاب و اختیار سبد گردان را می دهد در حالیکه خودمالکیت سرمایه را دارد.

تذکر

البته لازم به ذکر است که اگر چه سبدگردان، خود در این امور متخصص است اما هم چنان سرمایه گذاری روی نماد ها در معرض ریسک است ولو ریسک کمتر باشد.

سود سبدگردانی چقدر است؟

هیچ گونه سود معینی برای این عمل به صورت پیش فرض تعریف نشده است، چرا که بازار بورس سراسر ریسک است، و میزان سود کاملا به وضعیت بورس بستگی دارد.

چگونه به سبدگردان اعتماد کنیم؟

سبد گردان ها در واقع، کارگزاری ها و نهادهای مالی هستند که مجوز رسمی سازمان بورس و اوراق بهادار را دارند، پس باید توجه کرد که سبدگردانی را انتخاب کنیم که مجوز لازم را دارد، افراد حقیقی این مجوز را اخذ نمی کنند، پس به آنها اعتماد نمی کنیم.

نحوه کارمزد گیری

میزان کارمزد بر اساس مصوبات سازمان بورس و قرارداد منعقد بین طرفین تعیین می گردد. معمولا سبد گردان درصدی را به عنوان کارمزد مدیریت دریافت می کند و اگر سبدگردانی سودآور باشد در درصدی از سود نیز شریک است. بعضی از سبدگردان ها درصورتی که سود سرمایه گذار از حد درصدی معینی مثلا بیست درصد طی یک سال کمترباشد، از سرمایه گذار درصد سود را اخذ نمی کنند.

تذکر

سبدگردان در ضرر شریک نمی شوند، یعنی در صورت ضرر کردن سرمایه گذار، مبلغی را به سرمایه گذار پرداخت نمی کنند.

مقالات پیشنهادی

اهمیت تعیین حد سود و حد ضرر در بازار سرمایه

معرفی شاخص های بورس

انواع قیمت سهام

دیدگاه‌ها (0)

  • دیدگاه های فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • دیدگاه های نامرتبط به مطلب تایید نخواهد شد.
  • از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید.
  • امتیاز دادن به دوره فقط مخصوص خریداران محصول می باشد.